Sam Praagman

Sam Praagman

Van jongs af aan is Sam geïnteresseerd in hoe het menselijk lichaam zo optimaal mogelijk kan bewegen. Na ruim 8 jaar binnen de fysiotherapie, wordt hij nog steeds net zo enthousiast als toen hij begon wanneer hij zijn cliënten ziet opbloeien en hun fysiek functioneren zichtbaar ziet verbeteren.

Door de jaren heen heeft hij middels cursussen voornamelijk kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van sportrevalidatie en –training. Zijn passie gaat dan ook uit naar het behandelen van cliënten met een sport-gerelateerde klacht. Daarbij gelooft hij in ‘one size does not fit all’ en daarom probeert hij altijd maatwerk te leveren. Maatwerk vraagt om een intensieve inspanning van zowel de cliënt als hemzelf , maar hij is ervan overtuigd dat de duurzame resultaten het dubbel en dwars waard zijn.

Zijn behandelingen gaan verder dan revalidatie alleen. Hij richt zich ook op blessurepreventie (en prestatieverbetering). Hij vindt zijn behandeling namelijk pas geslaagd wanneer een cliënt klachtenvrij is en bovendien in de toekomst niet terugkomt met dezelfde klacht.

Naast zijn werk heeft hij als Performance Coach ervaring opgedaan in het trainen van sportteams en individuele sporters. Zijn trainingen ondersteunen de ‘skill’ trainingen. Hij besteedt aandacht aan het verbeteren van o.a. de mobiliteit, kracht, snelheid en het uithoudingsvermogen. Daarbij probeert hij een wedstrijdsituatie of sport-specifieke skill zo dicht mogelijk te benaderen. Het doel is om de sporters te helpen te voldoen aan de fysieke eisen die hun sport aan hen stelt.

En als zijn agenda het toelaat, is hij zo nu en dan ook langs de lijn te vinden wanneer hij medische verzorging biedt tijdens (inter)nationale sportwedstrijden.