Podotherapie

Podotherapie van Fysio Verbeek

Verkeerd bewegen is het gevolg met overbelasting van gewrichten. Dan kan een zooltje in je schoen uitkomst brengen. Maar ook bijvoorbeeld een ingezakte platvoet of holvoet kan worden gecorrigeerd met een zooltje.

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat we zooltjes adviseren als klachten niet voldoende herstellen en de voetstand een factor is die klachten in stand houdt.

Wat is de reden om zolen aan te meten?

Het is belangrijk om goed met beide voeten op de grond te staan. “Een verkeerde voetstand of bijvoorbeeld een verschil in beenlengte kan zorgen voor pijnklachten.” Verkeerd bewegen is het gevolg met overbelasting van gewrichten. Dan kan een zooltje in je schoen uitkomst brengen. Maar ook bijvoorbeeld een ingezakte platvoet of holvoet kan worden gecorrigeerd met een zooltje. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat we zooltjes adviseren als klachten niet voldoende herstellen en de voetstand een factor is die klachten in stand houdt.

Het kan voorkomen dat na (of tijdens) een fysiotherapeutische behandeling blijkt dat een zooltje nodig is. Ook dan kan natuurlijk een zooltje worden aangemeten.”

Hoe worden zolen aangemeten?

“We kijken naar de stand van het gehele lichaam, dus naar de stand van de schouders, de rug, het bekken, de heupen, knieën en de enkels. We doen uitgebreid onderzoek om een juiste aanpassing te kunnen maken. Met een scanner wordt een voetafdruk gemaakt om de voetstand te analyseren. Ook wordt met een highspeed camera aan de achterzijde, zijkant en voorkant een video gemaakt om vervolgens een bewegingsanalyse te kunnen maken. Hiermee krijgen we een goed beeld van de houding en welke invloed deze heeft.”

De zolen worden aangemeten in samenwerking met Nicole Smets van Podotherapie Smets.

Voor de locatie Culemborg wordt er samengewerkt met podotherapie “Gaan en Staan”.

Deze therapie is gericht op het behouden en/of verbeteren van de functionele beweeglijkheid van de voet. Zij zullen, indien dit nodig is, corrigerende of beschermende inlegzolen bij u kunnen aanmeten.

Een fysiotherapeut van Fysio Verbeek kijkt naar andere factoren die meespelen in het niet of te langzaam herstellen van voetklachten. U kunt hierbij denken aan een beenlengteverschil, rugklachten, heupklachten en klachten door overbelasting bij sport.

Tijdens het consult kijken dus twee specialisten naar uw klachten. Uw voeten krijgen de aandacht van twee mensen met expertise op het behandelen van voetklachten.

Wat zijn de kosten?