Hoe werkt onze methode?

De methode die wij gebruiken plaatst fysiotherapie en manuele therapie in een nieuwe dimensie. De methode kan gebruikt worden bij zowel acute als chronische klachten. Het resultaat van deze methode is dat 80% van de patiënten met acute en chronische klachten, direct pijnverlichting merkt!

Deze methode boekt effect waar andere therapieën en medische behandelingen niet verder komen. De behandeling ziet er anders uit dan je wellicht gewend bent. De inzichten in het menselijk lichaam zijn anders, net als de behandeling van onze fysiotherapeut.

enkelonderzoek bij de fysiotherapeut

Wat is er zo anders dan?

De “nieuwe anatomie” gaat ervan uit dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn door middel van bindweefsel, wat ook wel fascia genoemd wordt.
Bindweefsel is een rekbaar weefsel dat overal in het lichaam voorkomt en dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbindt, zoals de cellen van uw huid, organen, gewrichten, spieren en botten. Deze fascia is een lange structuur die loopt van het hoofd tot aan de tenen. Door de nieuwe inzichten en manuele verrichtingen om de fascia te beïnvloeden, wordt o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd waardoor er minder of geen pijn meer ervaren wordt en kun je direct makkelijker bewegen! Deze nieuwe methode richt zich minder op het zoeken naar de oorzaak, maar gaat direct op zoek naar de oplossing van het probleem.

behandeling bij nekklachten

Waarom zal deze behandeling wel effect hebben?


Omdat de fascia een lange structuur is die de enkel met de nek verbindt en alle gewrichten daartussen, kan het zo zijn dat bijvoorbeeld uw nek- of rugklacht waarmee je al zo lang rondloopt, veroorzaakt wordt door een beperking in de enkel. In de behandeling zal uiteraard worden gekeken naar mogelijke andere oorzaken van uw klacht.

oefeningen met de aquabag bij de fysiotherapeut
Scroll naar boven