0343-760150
Maak een afspraak

Fysio Verbeek

Behandelingen

Wij bekijken het totale plaatje

Consulteren

Na een uitgebreid onderzoek maken we samen een gedegen plan van aanpak.
Het doel is om ervoor te zorgen dat je je activiteiten weer zo snel mogelijk kan hervatten.

Insturen

Om goed te kunnen bewegen, moeten de bewegingen vrij zijn. Middels gerichte behandelingen zorgen wij ervoor dat de bewegingen weer makkelijker gaan.

Trainen

Samen met u gaan we de nieuw herwonnen beweeglijkheid optimaliseren en oefenen, d.m.v. oefeningen en apparatuur. Zodat u deze weer kan gebruiken in het dagelijks leven.

Bewegen

Je kan zelf met een onderhoudsprogramma ervoor zorgen dat klachten niet meer terugkomen. Wij stellen dit samen met u op en controleren of deze effect hebben.

Wij bieden de volgende behandelingen aan

Klik op de behandeling voor meer informatie.

Fysiotherapie

Fysio Verbeek gaat voor een snelle, doelmatige en actieve aanpak. Met zo min mogelijk behandelingen een zo groot mogelijk resultaat. Daarnaast werken wij met de nieuwste technieken op het gebied van fysiotherapie.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De behandeling richt zich op het optimaliseren van de gewrichtstand om zo het herstel sneller te laten verlopen.

De fysiotherapeut en manueel therapeut werken nauw samen om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen.

Dry Needling

Met behulp van een speciale techniek prikt de fysiotherapeut zogenaamde pijnpunten (triggerpoints) aan in spieren, waardoor deze vervolgens snel en langdurig ontspannen.

Het uiteindelijke doel van Dry needling is dat pijnklachten  afnemen en dat de bewegelijkheid toeneemt.

Wanneer wordt u met dry needling behandeld?

Dry needling wordt gebruikt bij de behandeling van het myofasciaal pijnsyndroom. Het pijnsyndroom kenmerkt zich door pijnklachten die in het hele lichaam kunnen voorkomen maar over het algemeen zich uitten in een specifiek lichaamsdeel. De klachten laten zich het beste omschrijven als een diepe, doffe en zeurende pijn.

Podotherapie

Verkeerd bewegen is het gevolg met overbelasting van gewrichten. Dan kan een zooltje in je schoen uitkomst brengen. Maar ook bijvoorbeeld een ingezakte platvoet of holvoet kan worden gecorrigeerd met een zooltje.

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat we zooltjes adviseren als klachten niet voldoende herstellen en de voetstand een factor is die klachten in stand houdt.

Wat is de reden om zolen aan te meten?

Het is belangrijk om goed met beide voeten op de grond te staan. “Een verkeerde voetstand of bijvoorbeeld een verschil in beenlengte kan zorgen voor pijnklachten.” Verkeerd bewegen is het gevolg met overbelasting van gewrichten. Dan kan een zooltje in je schoen uitkomst brengen.

Rug Vitaal

Je hebt rugklachten en wilt bewegen zonder pijn. Doe mee met het speciale bewegingsprogramma Rug Vitaal. Deze groepsles wordt een keer in de week aangeboden bij Daily Fit, namelijk op vrijdagochtend om 08.30u en twee keer in de week in HealthCenter Culemborg namelijk op dinsdagochtend om 09.30u en donderdagochtend om 10.30u.

Rug Vitaal is een continue, afwisselend programma, waarbij instromen op ieder moment mogelijk is.

Bij rugklachten moeten de kleine dieperliggende spieren geactiveerd worden. Bij Rug Vitaal gebeurt dat met deskundige begeleiding. Deze oefeningen verbeteren en optimaliseren je houding en je leert om de juiste spieren op het juiste moment aan te spannen. De fysiotherapeut kijkt naar je kracht, je lenigheid en je uithoudingsvermogen. Ook let hij/zij op je houding en je coördinatie.

Kinesiotaping

Kinesiotaping is een nieuwe tapemethode die meer effect heeft dan conventionele tapetechnieken.

In combinatie met doordachte fysiotherapie geeft dit vrijwel meteen resultaat en zijn klachten binnen drie behandelingen al fors verminderd. Een strakke huid voelt losser aan, gewrichten bewegen makkelijker en ook littekenweefsel zit minder in de weg.

Sportmassage

Iedereen die aan sport of andere extreme bewegingsvormen doet, brengt daarbij zijn spierstelsel onder spanning. Bij intensivering van deze lichamelijke belasting moet men goed letten op de balans van rust en inspanning. Het lichaam heeft voldoende rust nodig voor volledig herstel en betere prestaties.

Als er tussen trainingen onvoldoende rust is, loopt de sporter extra risico op blessures. Men kan last krijgen van lokale spierpijnen, stijfheid en rusteloosheid. Sportmassage als interventie bevordert het herstel wat het lichaam vanuit zichzelf niet meer kan.

De massage doet de spieren meer ontspannen. Het herstelproces wordt ondersteund en het lichaam kan de zwaardere belasting weer aan.

Medical Fitness

U heeft klachten, maar u wilt graag uw conditie verbeteren. Welke oefeningen en apparaten zijn geschikt om te doen zonder de klachten te verergeren? Welke training is geschikt om uw klachten te verminderen? Fysio Verbeek maakt voor u een duidelijk trainingsschema en past dat aan bij uw klachten. U wordt begeleid bij de opbouw van uw training.

Omdat Fysio Verbeek gevestigd is in de sportschool, kunnen we de fitnessapparatuur inzetten bij uw training. U hoeft uiteraard geen lid te zijn van de sportschool.

Zo doen we het al jaren

Dit zal je ons nóóit horen zeggen! Door tientallen jaren ervaring, de nieuwste behandeltechnieken en de wetenschap te combineren hebben wij een methode ontwikkeld die alleen maar nog beter wordt. Een nieuwe kijk op blessures en pijn met gegarandeerd langdurig resultaat. Pijn wegnemen, blijven bewegen én de oorzaak aanpakken. Met 7 locaties zijn wij altijd dichtbij!