Schrijf je hier in voor gratis foamrol oefeningen

This is how we (foam)roll

Heb je een stijve rug en nek? Probeer een foamroller!

Een foamroller is een zachte (en soms wat hardere) rol waarmee je jezelf kan masseren. Heb je even geen fysiotherapeut in de buurt dan kan je deze rol mooi gebruiken om je spieren te ontspannen. Door de foamroller over je spieren te laten rollen komt er druk op je spieren zodat deze ontspannen en afvalstoffen worden afgevoerd. Het zorgt ervoor dat triggerpoints minder vervelend aanwezig zijn en voor meer bewegelijkheid.

Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in de spier waar de zuurstof- en bloedvoorziening minder is. Dit zorgt voor een slechtere voedingstoestand van de spier waardoor hij pijn kan gaan doen. Deze pijn doet zich voor op de plek van het triggerpoint maar kan ook uitstralen in de omgeving. We spreken dan van uitstralende of gerefereerde pijn. Wanneer er langere tijd druk wordt uitgeoefend op het triggerpoint (minimaal 10 seconde) ontspant deze en stimuleer je de doorbloeding. Dit gaat perfect met een foamroller en je eigen lichaamsgewicht.

Schrijf je hierboven gratis in en ontvang gelijk drie video’s met tips en voorbeelden hoe je de foamroller optimaal kan gebruiken om je nekklachten te verminderen.

Heel veel succes!

Team Fysio Verbeek

Volg ons op