Ritchie Steinmann

Ritchie Steinmann

Ritchie is sinds Augustus 2017 werkzaam voor FysioVerbeek in Houten. Hij is een echte sportieve fysiotherapeut. In zijn jeugd kwam hij uit voor de jeugdteams van FC Utrecht, FC Denbosch en is hij in landen geweest als Engeland, Denemarken, Spanje en de Verenigde Staten om zijn droom als profvoetballer waar te maken.

Vanzelfsprekend heeft Ritchie veel ervaring met het revalideren van sport gerelateerde blessures en algemene revalidatie. Naast zijn sportieve achtergrond is hij erg gefascineerd door de faciastructuur . Fascia is een bindweefsel structuur welke door het gehele lichaam loopt. Deze structuur verbindt spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, vetweefsel en de huid met elkaar. Door het vrijmaken van deze structuur kunnen een hele hoop klachten worden verholpen.

Het vrijmaken van littekens is iets wat Ritchie graag doet. Dit komt terug in zijn aanpak om het lichaam als een geheel te zien en op zoek te gaan naar blokkades in het lichaam. Het vrijmaken van littekens kan een erg positief effect hebben op het lichaam, zelfs nadat er jaren geleden een operatie heeft plaats gevonden en het litteken al oud is.

Net als de andere fysiotherapeuten van Fysio Verbeek behandelt Ritchie het lichaam als een geheel. Zo behandelt hij het lichaam niet alleen op de plek waar de pijn zit, maar ook de gehele keten. Zo kun je denken aan Nek-, schouder-, elleboog en pols keten of Lage rug-, heup-, knie enkel keten.

De schouder, lage rug en langdurige revalidatie genieten Ritchie zijn bijzondere interesse. Wilt u een afspraak maken met Ritchie in Houten? Hij werkt op Maandag, Dinsdag en ‪Donderdag van 08:00 tot 18:00 en ‪op Woensdag van 12:00 tot 22:00.