Onze (kinder)fysiotherapeut in Culemborg: Siem van Berkel

  • 6 december 2018
Siem van Berkel van Fysio Verbeek

Onze topfysio Siem van Berkel werkt alweer wat jaren op onze locatie in Culemborg. Tijd voor wat vragen en antwoorden:

Hoelang zit je al in het vak?

Na mijn stage bij Fysio Verbeek ben ik gebleven en ik werk er  nu al 4 jaar met veel plezier.  En inmiddels ben ik mezelf aan het specialiseren tot kinderfysiotherapeut.

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

Om eerlijk te zijn ben ik er 2 maanden voor mijn eindexamen door mijn decaan op gewezen dat ik toch echt eens na moest denken wat ik wilde gaan studeren. Dus toen ben ik maar wat studiekeuze testjes gaan doen, waarbij fysiotherapie meerdere malen in mijn top 3 stond. Dit in combinatie met mijn interesse voor sport en het menselijk lichaam heeft ervoor gezorgd dat ik voor fysiotherapie heb gekozen.
Met de kennis die ik nu heb over het vak fysiotherapie zou mijn antwoord op deze vraag flink wat uitgebreider zijn, maar ik zal het kort houden.  Het feit dat je iemand helpt geeft mij energie en voldoening en als men ook laat blijken tevreden te zijn dan kan mijn dag niet meer stuk. Daarnaast ben ik zelf iemand die bewegen en sporten heel fijn vind en daarom ben ik  des te meer  gedreven  om belemmeringen hierin zo snel mogelijk weg te nemen.

Waarom heb je voor Fysio Verbeek gekozen?

Wat ik al eerder zei is dat ik na mijn eindstage ben gebleven. Fysio Verbeek is voor mij een hele fijne werkplek omdat ik van innovatie houd. Wij krijgen als werknemers veel mogelijkheden om ons zelf steeds maar te verbeteren. Heerlijk!

Wat is het speerpunt van jouw behandelingen?

Als fysiotherapeut denk ik dat het klinisch redeneren een hele belangrijke basis is voor de rest van de behandelingen. Dit houdt in dat ik tijdens de intake door te vragen en onderzoeken een logisch verband voor de klachten probeer te zoeken, de oorzaak. Vaak zijn het de gevolgen waar men last van heeft, maar een onderliggende oorzaak die het in stand houdt. Ik wil zo snel mogelijk de oorzaak weg halen zodat de gevolgen ook afnemen.
Daarnaast wil ik mijn patiënten ook inzicht geven in hun klacht, hierdoor wil ik een terugval of een herhaling voorkomen.

Wat is je specialisatie?

Op dit moment zit ik in de afrondende fase van de specialisatie kinderfysiotherapie. Dit betekent echter niet dat ik tijdens deze opleiding kennis heb op gedaan die enkel en alleen toepasbaar is bij kinderen. Deze kennis werkt ook heel goed bij volwassenen. Ik denk namelijk dat ik goed ben geworden op het gebied van revalideren na een heftige blessure of een medische ingreep.  Met de kennis uit de wetenschap over trainen en met de juiste coaching denk ik  dat ik mensen heel goed kan helpen als (kinder)fysiotherapeut.