Onze fysiotherapeut in Wijk bij Duurstede en Culemborg: Kirsten Otten

  • 6 februari 2019

Onze topfysio Kirsten Otten werkt al een tijdje op onze locatie in Culemborg en Wijk bij Duurstede. Tijd voor wat vragen en antwoorden:

 

Hoelang zit je al in het vak?

Ik ben nu iets langer dan een jaar afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, dus van lang in het vak zitten is nog geen sprake. Natuurlijk hebben de vele stages en een waarneming al gezorgd voor werkervaring. Ik werk nu 4 maanden bij Fysio Verbeek in Culemborg en Wijk bij Duurstede.

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

Ik wist eigenlijk al vrij snel tijdens de middelbare school dat ik fysiotherapie wilde gaan studeren. Ik kwam toen af en toe in aanraking met fysiotherapie vanwege mijn sport hockey. Ik heb altijd op hoog niveau gehockeyd en daarbij altijd goede fysiotherapeutische begeleiding gehad. De combinatie van de kennis van het menselijk lichaam en het sportief bezig zijn met mensen, de theorie en de praktijk, sprak mij ontzettend aan. Het zorgde er zelfs voor dat ik niet eens wilde nadenken over eventuele andere studiekeuzes, ik moest en zou fysiotherapeut worden.

Waarom heb je voor Fysio Verbeek gekozen?

Fysio Verbeek sprak mij vooral aan doordat het een groeiend bedrijf is met een jong en sportief team aan collega’s. Wijzelf krijgen ook stuk voor stuk de ruimte om te groeien en dat vind ik ontzettend fijn als beginnend fysiotherapeut.

Wat is het speerpunt van jouw behandelingen?

Ik vind het erg belangrijk dat de patiënten die bij mij komen zich op hun gemak voelen én zich gehoord voelen. Ik mag dan wel de fysiotherapeutische kennis hebben, maar ik kom graag in samenspraak met de patiënten tot een behandelplan. Daarnaast help ik natuurlijk het liefst mijn patiënten met zo min mogelijk behandelingen weer van de pijnklachten af.

Wat is je specialisatie?

Veel kanten van de fysiotherapie vind ik leuk. Omdat ik zelf veel sport, vind ik het erg leuk om bezig te zijn met sporters die revalideren of fit willen blijven. Ook vind ik werken met kinderen erg leuk. Hierbij pas ik graag mijn ervaringen als jeugd hockeycoach/trainer toe. Misschien ligt er nog een specialisatie in kinderfysiotherapie op de loer, maar eerst begin ik binnenkort met een orthopedische revalidatie opleiding van een half jaar.