Onze fysiotherapeut in Houten: Ritchie Steinmann

  • 15 oktober 2018

Onze topfysio Ritchie Steinmann werkt al een tijdje op onze locatie in Houten. Tijd voor wat vragen en antwoorden:

Hoelang zit je al in het vak?

Ik heb ongeveer 2,5 jaar werk ervaring. Hiervan werk ik nu langer dan een jaar bij Fysio Verbeek in Houten.

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

Dit heeft verschillende redenen. Allereerst ben ik zeer sportief aangelegd. Mijn gehele jeugd tot op heden voetbal ik op redelijk hoog niveau. Mijn interesse voor het menselijk lichaam en fysiotherapie komt hiervandaan. Door prettige en minder prettige ervaringen met fysiotherapeuten is mijn interesse in fysiotherapie alleen nog maar versterkt. In mijn jeugdjaren ben ik lang geblesseerd geweest. Op een gegeven moment, na 1,5 jaar kwam ik bij een fysiotherapeut terecht, die mij met goede begeleiding binnen 3 maanden van mijn klachten af heeft geholpen. Hierdoor dacht ik ‘dit wil ik ook kunnen’.

Waarom heb je voor Fysio Verbeek gekozen?

De sfeer binnen het bedrijf is erg goed en relaxed. Dit heb ik op deze manier nog niet eerder ervaren. Fysio Verbeek is een jong en groeiend bedrijf. Daarom vind ik Fysio Verbeek de ideale werkgever om mij als fysiotherapeut te kunnen door ontwikkelen.

 Wat is het speerpunt van jouw behandelingen?

Ik vind het belangrijk dat de mensen tijdens mijn behandeling zich op hun gemak voelen. Ik doe er alles aan om mijn passie voor het vak en kennis over het menselijk lichaam over te brengen. Daarnaast is het belangrijk dat men inzicht in de klacht krijgt, omdat dit in mijn ogen essentieel is voor een goed herstel.

 Wat is je specialisatie?

Mijn interesse in de fysiotherapie is vrij breed. Vanzelfsprekend vind ik het revalideren en fit houden van sporters erg interessant. Daarnaast vind ik het erg leuk en uitdagend om orthopedische klachten te behandelen. Hierbij kun je denken aan het revalideren na een operatie of een breuk in het lichaam. Een bijzondere interesse heb ik voor nek/schouder klachten en het schoudergewricht.

Wilt u een afspraak maken bij Ritchie in Houten? Dit kan zowel overdag als ’s avonds. Bel ons centrale nummer 0343-760150