0343-760150

Longen COPD

Maak een afspraak

Longen - COPD

Longen - COPD

COPD

COPD is de verzamelnaam voor longaandoeningen, waarbij de ademhaling is verstoord door een beschadiging van het longweefsel.

Mensen met COPD zijn kortademig bij inspanning, hoesten veel, zijn vermoeid en vaak benauwd. COPD patiƫnten hebben een verminderde spierkracht en moeite om op gewicht te blijven.

COPD is niet te genezen, maar een gezonde levenswijze in combinatie met een goed oefenprogramma kan een gunstige invloed hebben.

De fysiotherapeut stelt een persoonlijk trainingsprogramma op. Hij doet dit in overleg met de huisarts en de specialist.

De fysiotherapeut houdt met rapportages de artsen op de hoogte.

Hoe gaan wij te werk? consulteren, insturen, trainen, bewegen

Consulteren

Na een uitgebreid onderzoek maken we samen een gedegen plan van aanpak.
Het doel is om ervoor te zorgen dat je je activiteiten weer zo snel mogelijk kan hervatten.

Insturen

Om goed te kunnen bewegen, moeten de bewegingen vrij zijn. Middels gerichte behandelingen zorgen wij ervoor dat de bewegingen weer makkelijker gaan.

Trainen

Samen met u gaan we de nieuw herwonnen beweeglijkheid optimaliseren en oefenen, d.m.v. oefeningen en apparatuur. Zodat u deze weer kan gebruiken in het dagelijks leven.

Bewegen

Je kan zelf met een onderhoudsprogramma ervoor zorgen dat klachten niet meer terugkomen. Wij stellen dit samen met u op en controleren of deze effect hebben.