0343-760150

Hoofdpijn

Maak een afspraak

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Hoofdpijnklachten ontstaan veelal vanuit een verminderde bewegelijkheid, een te hoge spanning of verkeerd gebruiken van de nek of de kaak. Onze aanpak richt zich op het verbeteren van de beweeglijkheid van deze gewrichten. Indien nodig overleggen of verwijzen we naar de logopedist, de tandarts of de huisarts.

Spanningshoofdpijn, ook wel spierspanninghoofdpijn genoemd. Dit zijn hoofdpijnklachten die aan beide kanten van het hoofd voorkomen en als een strakke band aanvoelen. De klachten zijn vaak continu aanwezig.

Oorzaken zijn o.a.:

  • Stijve, stugge nekspieren, die een vervelende hoofdpijn en/of uitstraling kunnen veroorzaken.
  • Myofasciale triggerpoints die een uitstralende pijn naar het hoofd kunnen veroorzaken.
  • Blokkades van wervels rondom de nek: hierdoor kunnen spieren en fascia- structuren gaan vastzitten.
  • Verkeerde werkhouding.

Behandeling

  • Stijve, stugge nekspieren: losmaken van de spieren door gerichte massagetechnieken en rekkingen.
  • Myofasciale triggerpoints: gerichte drukpunt technieken of dry needling om de triggerpoints en/of uitstraling te verminderen.
  • Blokkades van wervels rondom de nek: gerichte mobilisaties van wervels om zo de beweeglijkheid te optimaliseren. Dit heeft ook een positieve invloed op andere structuren, zoals spieren en banden.
  • Verkeerde werkhouding: houdingsinstructies dragen bij aan verlichting van klachten en werken preventief.

Consulteren

Na een uitgebreid onderzoek maken we samen een gedegen plan van aanpak.
Het doel is om ervoor te zorgen dat je je activiteiten weer zo snel mogelijk kan hervatten.

Insturen

Om goed te kunnen bewegen, moeten de bewegingen vrij zijn. Middels gerichte behandelingen zorgen wij ervoor dat de bewegingen weer makkelijker gaan.

Trainen

Samen met u gaan we de nieuw herwonnen beweeglijkheid optimaliseren en oefenen, d.m.v. oefeningen en apparatuur. Zodat u deze weer kan gebruiken in het dagelijks leven.

Bewegen

Je kan zelf met een onderhoudsprogramma ervoor zorgen dat klachten niet meer terugkomen. Wij stellen dit samen met u op en controleren of deze effect hebben.