
Elleboog
Elleboog
Pijn klachten
Pijn aan de elleboog ontstaat vaak door overbelasting
Een tenniselleboog is een klacht die vaak voorkomt. De klacht kenmerkt zich door pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Het ontwikkelt zich vaak bij beroepen, waarbij veel herhalende bewegingen worden gemaakt, zoals schilderen, computeren, en het werken met een schroevendraaier. De pijn zit op of rondom de aanhechting van de onderarmstrekkers. Een golferelleboog komt net als de tenniselleboog ook met enige regelmaat voor. De pijn zit nu aan de binnenzijde van de elleboog.
Oorzaken zijn o.a.:
- Overbelasting door veelvuldig repeterende bewegingen.
- Degeneratie van het peesweefsel. Dit is een verminderde kwaliteit of afbraak van het peesweefsel door ouderdom of onderbelasting.
- Nek- en schouderklachten.
Behandeling
- Overbelasting: het vrijmaken of losmaken van de overbelaste structuren van de onderarm. Dry Needling kan het klachtenpatroon aanzienlijk verminderen.
- Degeneratie van het peesweefsel kan je verminderen door een gericht trainingsprogramma. De onderarm wordt weer sterk en kan meer belasting aan.
Kans
Ook wel RSI of muisarm genoemd, is een verzamelterm voor klachten aan de arm die vanuit de nek en/of schouder komen. Klachten uiten zich in pijn, stijfheid, tintelingen en krachtsverlies.
Oorzaken zijn o.a.:
- Een inklemming van een vaatzenuwstreng die vanuit de nekwervelkolom uittreedt en naar de arm loopt (Thoracic outlet compression syndrome (TOCS). Er zijn verschillende structuren waar deze vaatzenuwstreng ingeklemd kan raken. Hier kan een lichamelijk onderzoek door de fysiotherapeut meer duidelijkheid over geven.
Behandeling
- Het vrijmaken of losmaken van de structuur of structuren die de inklemming veroorzaken. Ook dry needling kan verlichting geven. Tevens wordt gestart met een trainingsprogramma om de houding te verbeteren.
Onze fysiotherapeut kijkt niet alleen naar je pijnklacht, maar kijkt vooral wat de pijn veroorzaakt: het totale plaatje. Hij zorgt voor een persoonlijk behandelplan om je pijn aan te pakken en in de toekomst te voorkomen.
Consulteren
Na een uitgebreid onderzoek maken we samen een gedegen plan van aanpak.
Het doel is om ervoor te zorgen dat je je activiteiten weer zo snel mogelijk kan hervatten.
Insturen
Om goed te kunnen bewegen, moeten de bewegingen vrij zijn. Middels gerichte behandelingen zorgen wij ervoor dat de bewegingen weer makkelijker gaan.
Trainen
Samen met u gaan we de nieuw herwonnen beweeglijkheid optimaliseren en oefenen, d.m.v. oefeningen en apparatuur. Zodat u deze weer kan gebruiken in het dagelijks leven.
Bewegen
Je kan zelf met een onderhoudsprogramma ervoor zorgen dat klachten niet meer terugkomen. Wij stellen dit samen met u op en controleren of deze effect hebben.