Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is er voor kinderen van 0-18 jaar die hulp nodig hebben bij het bewegen. U kunt hierbij denken aan zuigelingen met een voorkeurshouding, kinderen met schrijfproblemen, pubers met een houterige motoriek of (sport)blessures.

Kinderen die moeite hebben met motorische vaardigheden zullen moeilijke en pijnlijke bewegingen gaan vermijden. Uw kind kan bijvoorbeeld niet goed meekomen met gym en zit daardoor liever aan de kant of uw kind wil alleen schoenen met klittenband aan omdat het veterstrikken niet lukt. Dit vermijdende gedrag kan tot gevolg hebben dat er een verdere achterstand in de ontwikkeling ontstaat

Onze kinderfysiotherapeut in opleiding Siem is er speciaal voor kinderen die moeite hebben met motorische vaardigheden. Hij richt zich hierbij vooral op de vaardigheden die kinderen in het dagelijks leven nodig hebben. Hij brengt de problemen in kaart en leert uw kind spelenderwijs weer optimaal te bewegen. Uiteraard mag u, als ouder, altijd in de buurt zijn en wordt de behandeling met u afgestemd en geëvalueerd.

Belt u ons gerust als u vragen heeft over de motoriek en het bewegen van uw kind.